Българската спортна федерация за деца лишени от родителски грижи  със съдействието на Югозападен университет организира на 29 октомври 2016 в град Благоевград  зонален турнир с участието на възпитаници от домове за деца в риск от югозападна България. Домакин на проявата бе Югозападен университет гр.Благоевград, който предостави отлични условия за изява на участниците, които се състезаваха в  пет вида спорт – лека атлетика, баскетбол 3х3, тенис на маса, бадмиттон и минифутбол.

В крайното комплексно класиране победители станаха възпитаниците на ДДЛРГ „Иван Кюлев“ гр.Гоце Делчев, а призьорите във всички дисциплини бяха наградени от г-н Анатоли Илиев – председател на БСФДЛРГ, доц. д-р Георги Апостолов – зам.ректор на ЮЗУ и  г-жа Христина Бисерова – представител на БОК.

До края на годината пред младите спортисти от домове в риск предстои Националният шампионат на БСФДЛРГ на 12 декември в зала «Арена Армеец» в София.

dsc_0098