Сдружение „Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи” с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и «Фонд Социална закрила» към МТСП и с любезното домакинство на зала “Арена Армеец”организира на 07 април 2015 XXIII-ти национален шампионат с участието на над 450 възпитаника от 32 дома за деца в риск и центрове за настаняване от семеен тип в цялата старна. Проявата е под наслов „СПОРТЪТ ДОСТЪПЕН ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА” и е част от спортния календар на БСФДЛРГ за 2015 г.

Подкрепа на събитието оказват Декатлон, Техномаркет, Макдоналдс, Доверие Брико, Funtopia и Фондация „Стефан Нойков”. Участниците ще се състезават в седем вида спорт – баскетбол 3 на 3,тенис на маса, лека атлетика, мини футбол, бадминтон, волейбол и таекуондо. Състезанията започват в 9.00 ч, а от 13.30 ч. е официалното награждаване на
победителите.
За първи път в състезанията ще участват и 15 сирийски деца от центровете за временно настаняване на бежанци в София. Поканени на събитието са  министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева, председателят на Български олимпийски комитет Стефка Костадинова, изпълнителният директор на “Фонд Социална закрила” към МТСП Марина Сарадинова и други.
За доброто настроение на участниците организаторите са подготвили
специални изненади – демонстрации по таекуондо и възможност за катерене по стена.