Националният шампионат за деца и младежи в риск се проведе на 11 декември 2017 г. /понеделник/ в зала „Арена Армеец“. 28-ото издание на събитието, част от спортния календар на БСФДМР за 2017 г., бе организирано от Сдружение „Българска спортна федерация за деца и младежи в риск” под наслов «Спортът достъпен за всички деца».
В състезанията участваха момчета и момичета от клубовете „Широко сърце” и възпитаници на домове за деца лишени от родителски грижи /ДДЛРГ/, центрове за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/, социални учебно-професионални центрове /СУПЦ/, възпитателни училища-интернати /ВУИ/ и регистрационно-приемателни центрове /РПЦ/ на възраст между 12 и 18 години.
Първенството привлече над 300 възпитаници от 32 социални институции в цялата страна. Те определиха шампионите в 6 спорта: лека атлетика, бадминтон, тенис на маса, баскетбол – 3 на 3, таекуондо и мини футбол.
Комплексни първенци станаха възпитаниците на ДДЛРГ „Констанца Ляпчева“ гр. Долна баня, а за най-изявени състезатели на БСФДМР за 2017 г. бяха определени Димитър Асенов от ДДЛРГ „Иван Кюлев“ гр. Гоце Делчев и Джейлянка Асенова от ЦНСТ 2 и 3 гр. Велико Търново.
Наградите на победителите бяха връчени от председателя на БСФДМР г-н Анатоли Илиев, бронзовата медалистка от Рио 2016 с ансамбъла по художествена гимнастика Християна Тодорова, представителя на РУО – гр. София Марияна Стоилова, Директорът Дирекция „Спорт за учащи и спортни училища“ към ММС Венцислав Игнатов и други. Водещ на церемонията по награждаването бе известната спортна журналистка от Дарик Радио Ирина Цекова.
P1130605 P1130566