На 6 ноември 2018 г. в комплекс „Спортна София 2000“ в парк Възраждане се проведе националният Коледен турнир за деца и младежи в риск. 30-ото юбилейно издание на събитието бе организирано от Сдружение „Българска спорна федерация за деца и младежи в риск”. Проявата бе под наслов «Спортът достъпен за всички деца» и е част от спортния календар на БСФДМР за 2018 г. Събитието се провежда ежегодно от 2003 г. досега с по две издания всяка година – пролетно (Великденско) и есенно-зимно (Коледно).

В турнирите взеха участие момчета и момичета от клубовете „Широко сърце” и от домовете за деца лишени от родителски грижи в страната, ЦНСТ, СУПЦ и ВУИ, както и от центрове за настаняване на бежанци на възраст между 12 и 18 години. Първенството привлече над 300 възпитаници от над 30 социални институции в цялата страна. Те определиха шампионите в 6 вида спорт: лека атлетика, минифутбол, бадминтон, тенис на маса, баскетбол 3 на 3 и таекуондо, а в крайното комплексно класиране победители станаха възпитаниците на ЦНСТ 2 и 3 – гр. Велико Търново. Определени бяха и най-добрите спортисти на БСФДМР за 2018 г. – Владислав Стефанов от ДДЛРГ „Асен Златаров“ – гр. Враца и Джейлянка Асенова от ЦНСТ 2 и 3 – гр. Велико Търново.

В официалната церемония се включиха председателят на БСФДМР Анатоли Илиев, представителите на Министерство на младежта и спорта Венцислав Игнатов и Красимир Кънев, главният секретар на Държавната агенция за закрила на детето Теодора Иванова, а също така и известните телевизионни и радиоводещи Деян Славчев – Део и Ирина Цекова, които наградиха победителите във всички дисциплини.

DSC_8260 DSC_8153