На 23 април 2019 г. в комплекс „Спортна София 2000“ в столичния парк Възраждане се проведе Държавен индивидуален шампионат за деца и младежи в риск. 31-то издание на събитието бе организирано от Сдружение „Българска спорна федерация за деца и младежи в риск”. Проявата бе под наслов «Спортът достъпен за всички деца» и е част от спортния календар на БСФДМР за 2019 г. Събитието се провежда ежегодно от 2003 г. досега с по две издания всяка година – пролетно (Великденско) и есенно-зимно (Коледно).

В турнирите взеха участие момчета и момичета от клубовете „Широко сърце” и от домовете за деца лишени от родителски грижи в страната, ЦНСТ, СУПЦ и ВУИ, както и от центрове за настаняване на бежанци на възраст между 10 и 18 години. Първенството привлече 280 възпитаници от 32 социални институции в цялата страна. Те определиха шампионите в 6 вида спорт: лека атлетика, минифутбол, бадминтон, тенис на маса, баскетбол 3 на 3 и таекуондо, а в крайното комплексно класиране победители станаха възпитаниците на ЦНСТ „Цветарска“ – гр. Велико Търново.

В официалната церемония се включиха председателят на БСФДМР Анатоли Илиев, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, представителят на ММС Красимир Кънев и представителят на ДАЗД Мариела Личева, също така и олимпийската медалистка по художествена гимнастика от Рио де Жанейро 2016 Ренета Камберова. Всички те наградиха победителите в отделните дисциплини, а ццеремонията по награждаването бе водена от известната радио водеща Ирина Цекова от „Дарик Радио“.

DSC_0283 DSC_1019