Проект по програма „Еразъм“ ще съживи позабравените традиционни спортове. Инициативата е на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) и включва партньори от Турция и Румъния. Целта е да се запознаят младите с позабравените спортни активности, които преди години бяха част от ежедневието и обичани от редица поколения. Народна топка, челик, ръбче и други подобни игри ще бъдат представени от българска страна, останалите държави също ще презентират характерните за техните нации спортове и дисциплини.

Първото заседание на работната група се състоя дистанционно и бе ръководено от координатора по проекта Кристиана Казанджиева. От Информационния център на Фондация „София – европейска столица на спорта“ в интернет чата се включиха още председателят на БСФДМР и зам.-председател на Фондацията Анатоли Илиев и нейният изпълнителен директор Дамян Диков.

Партньорите уточниха датите и местата на отделните презентации, които ще се състоя тази есен и в началото на следващата година. Всяка държава ще приеме останалите участници и в продължение на 2-3 дни ще представи с демонстрации и турнири основните правила и специфики на позабравените вече традиционни спортове, игри и дисциплини.

20200625_101125 20200625_101136