Представителите на „Роман КСУДС“ грабнаха Купата за комплексен победител в състоялото се днес на комплекс „Спортна София“ държавно първенство за деца и младежи в риск. Шампионите събраха 147 т., втори със 142 са състезателите на Каспичан ЦНСТ „Слънце“, а трети със 140 т. са „Ракитово ФУИ Анг. Узунов“.

Първенството събра 225 млади спортисти, представителите на 19 институции – домове за деца в риск, центрове за настаняване от семеен тип, възпитателни училища, интернати, фондации за работа с деца в риск от цялата страна. Към тях отново се присъединиха и участници от центровете за временно настаняване на бежанци на възраст между 12 и 18 години от Овча Купел и Горна Баня, предимно от Сиря и Афганистан. Шампионатът е от инициатива „София – европейска столица на спорта и се организира със съдействието на Министерството на младежта и спорта, като надпреварите бяха отложени от април, когато пандемията не позволи провеждането на Великденските стартове.

Програмата днес включваше състезания в шест вида спорт – баскетбол, лека атлетика, тенис на маса, футбол на малки врати, таекуон-до  и бадминтон. Събитието се провежда ежегодно  от 2003 г. досега с по две издания всяка година – пролетно (Великденско) и есенно-зимно (Коледно). Днешните стартове се състояха при стриктно спазване на здравните мерки.

Всички участници бяха приветствани от председателя на Българската федерация за деца и младежи в риск Анатоли Илиев, който поздрави призьорите и пожела нови спортни успехи на младите състезатели.