С края на тази трудна 2021 година дойде и успешният завършек на проекта ни ЗАБАВНО НАСЛЕДСТВО, финансиран с подкрепата на програма Erasmus+.

Той донесе на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск нови приятели от Турция и Румъния, нови знания за традиционни спортове и игри от Балканите и нови изживявания благодарение на нов вид физическа активност.

Традиционните игри помогнаха на над 600 деца от България, Румъния и Турция да мислят самостоятелно, да усвояват умения за сътрудничество и работа в екип, да разработват стратегии и тактики и да се научат да водят разговор с възрастни. Игрите бяха забавен начин да накараме тези деца, много от които лишени от родителска грижа, да учат – без дори да го осъзнават!

Над 40 учители и спортни инструктори, както и много доброволци от тези три страни видяха и изживяха силата на игрите! Много от тях си приличат, имат едни и същи корени, един и същи културен произход, въпреки различията в правилата си за игра на Балканите (понякога).

Най-добрата практика, която нашата федерация ще запази и поддържа е, че от сега нататък ще включваме тези традиционни игри във всеки наш турнир занапред.

Разгледайте ги, разучете ги, ползвайте ги, наслаждавайте им се, играйте ги в семействата си, в училищата и в спортните си клубове.

Разпространявайте ги!

 

 

FUN LEGACY games portfolio