Възпитаниците на Дома за деца лишени от родителски грижи „Мария Луиза” в Пловдив станаха комплексен победител в XXII-я Национален шампионат под наслов „Спортът достъпен за всички деца”. Над 450 деца от 32 дома за деца в риск участваха в състезания по шест вида спорт в зала „Арена Армеец” в София. Коледният турнир беше организиран от Сдружение „Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи“ с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Фонд „Социална закрила“ към МТСП. На второ място в комплексното класиране са децата от дома в Овча могила, а на трето – тези от „Петър Димитров” – Първомай. Те бяха наградени от заместник-министъра на спорта Калин Каменов и заместник-председателя на БОК Йорданка Благоева.

За спортист №1 на БСФДЛРГ за 2014 г. беше определен 14-годишният Дамян Петров от ДДЛРГ „Пеньо и Мария Велкови” – Велико Търново. Награда, предоставена от Никола Стоилов за най-малко момче и момиче участник получиха Кръстьо Ангелов от дом „Мария Луиза” – Пловдив и Христина Гайдарова от дома в гр. Якоруда. Зам.-министър Каменов пък се обърна към участниците със специално послание – след години повече от тях да честват днешния Студентски празник. „Спортувайте, забавлявайте се, но ако искате да успеете в живота, трябва да учите. Някои от вас знаят, че преди време аз бях на ваше място и затова зная, че образованието е много важно”, сподели той.

Новост в програмата бяха демонстрациите и обучението по таекуондо, извършено от треньорите и децата на клуб Левски. За най-добре представилите се имаше много награди, както и за всички призьори в отделните спортове.

Коледния турнир беше последната за 2014 г. проява в спортния календар на БСФДЛРГ, която изпраща още една успешна година.